Bang in Bed

Boek Tijl Damen voor deze interactieve voorstelling over de meest universele kinderangst.

IN HET KORT: Tijl is bang en kan niet in slaap komen. Daarom heeft hij een boek uit de bibliotheek geleend met tips over hoe hij met zijn angsten om moet gaan. Een herkenbare, muzikale, oplossingsgerichte, interactieve voorstelling voor kinderen uit de onderbouw van de basisschool.

Doelgroep: groep 1 t/m 4.       Lengte v.d. voorstelling: 50-60 min.   Kosten: € 350,- tot € 450,-


INHOUD VAN DE VOORSTELLING:
Tijl maakt zich klaar om naar bed te gaan. Hij ziet er tegenop, want hij is bang in bed. Bang voor van alles. Daarom heeft hij nu een boek uit de bibliotheek geleend met tips. Tips over hoe het die angsten het hoofd kan bieden. Samen met de kinderen probeert hij de tips uit. Dat is nog niet zo makkelijk als hij dacht! Zou het uiteindelijk lukken om zonder angst in slaap te vallen? Of wordt het toch weer rillen onder de deken?
Gedurende de voorstelling komen diverse tips voorbij over hoe je om kunt gaan met gevoelens van ( irreële) angst(en), bijvoorbeeld: 'bedenk een goed einde aan nare gedachten', of 'denk aan iets grappigs'. Aanstekelijke liedjes die uitnodigen tot bewegen en/ of meezingen, geprojecteerde silhouettekeningen en de nodige humor zorgen voor een afwisselend programma waarin de betrokkenheid van kinderen een grote constante is.
Ditmaal heeft Tijl Damen ervoor gekozen om dicht bij de werkelijkheid te blijven: bang zijn in bed/ in het donker is immers een voor alle kinderen herkenbaar thema. Doordat de nadruk ligt op de wijze van omgaan met 'bang zijn' en de besproken angsten uit het leven gegrepen zijn sluit deze voorstelling nauw aan bij de belevingswereld van kinderen uit de onderbouw.

Tijl Damen zorgt zelf voor geluidsapparatuur en belichting.

 
Vragen? Stel ze gerust via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

U kunt hier vrijblijvend een offerte opvragen voor dit optreden.

 

Tijl vertelt over zijn lieve knuffelbeer Ursula.
Een verhaaltje lezen voor het slapen gaan, zou dat helpen?
Het publiek mag natuurlijk ook lekker meedoen.
Tijl zingt een lied over zijn dappere oom die kapitein was.
Zou je met het nabootsen van onweer je angst ervoor kunnen overwinnen?
Voordat Tijl naar bed gaat poetst hij eerst zijn tanden en dat kan 'ie erg ritmisch!
Huh! Wat ligt daar voor harigs in zijn bed! Gelukkig is het publiek er om Tijl te helpen.
Aan iets grappigs denken kan helpen tegen bang zijn. Tijl zingt een heel vies lied.

BELUISTER HET LIED 'BANG' UIT DE VOORSTELLING 'BANG IN BED':

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren