Workshops en Projecten

Tijl Damen heeft in de afgelopen jaren al met tal van organisaties samengewerkt en uiteenlopende projecten en workshops ontwikkeld en uitgevoerd.
Hieronder vindt u een overzicht van en kunt u meer lezen over de verschillende projecten van Tijl Damen.
 
Benieuwd wat Tijl Damen voor u kan betekenen?
Neem contact op en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.
 
Klik op een workshop/ project voor meer informatie:
 
Workshops: Projecten:
- Hoorspel maken  
- Een lied schrijven en opnemen  
- Instrumenten maken en bespelen  
- Rap schrijven ( en opnemen)  
- Beat en bodyklanken  
- Lied versieren
- Videoclip maken

 

Hoorspel

Lengte: ca. 90 minuten          Leeftijd: 4 t/m 12 jaar          Max. aantal deelnemers: 25

Tijl vertelt een kort verhaal. Samen analyseren we het verhaal en bedenken we welke geluiden toegevoegd kunnen worden en hoe we die geluiden kunnen maken. Er wordt gebruik gemaakt van kleine (school)instrumenten, bodyklanken en andere voorwerpen en materialen doe voorhanden zijn ( schuivende stoelen, slaande deur, enz.). Na inoefenen wordt het hoorspel gepresenteerd en/ of opgenomen. De opname wordt als mp3 bestand geleverd of, indien gewenst, op cd gebrand.

 

Een lied schrijven en opnemen

Lengte: ca. 90 minuten          Leeftijd: 8 t/m 14 jaar          Max. aantal deelnemers: 25

De muziek van het lied is reeds klaar. In overleg wordt van tevoren een thema bepaald. Tijl zorgt voor het refrein. In groepjes bedenken de kinderen een couplet, ondersteund door Tijl om de zinnen ritmisch kloppend te maken. De lengte van de coupletten hangt af van de leeftijd van de kinderen. Na het schrijven wordt de tekst ingeoefend. Daarna volgt de geluidsopname. De opname wordt als mp3 bestand geleverd of, indien gewenst, op cd gebrand.

 

Instrumenten maken en bespelen

Lengte: ca. 90 minuten          Leeftijd: 6 t/m 12 jaar          Max. aantal deelnemers: 15

Aan de hand van een duidelijk instructie worden door de kinderen eenvoudige instrumenten gemaakt, zoals: een shaker, een trommel of flessenorgel. Na het maken en versieren van de instrumenten wordt samen een muziekstukje bedacht. Na het inoefenen volgt de presentatie.

 

Rap schrijven en opnemen

Lengte: ca. 75 minuten          Leeftijd: 10 t/m 14 jaar        Max. aantal deelnemers: 20

De muziek van de rap is reeds klaar. In overleg wordt van tevoren een thema bepaald. Tijl zorgt voor het refrein. In groepjes bedenken de kinderen een couplet, ondersteund door Tijl om de zinnen ritmisch kloppend te maken. Na het schrijven en stileren wordt de tekst ingeoefend. Daarna volgt de geluidsopname. De opname wordt als mp3 bestand geleverd of, indien gewenst, op cd gebrand.

 

Beat en bodyklanken 1

Lengte: ca. 60 minuten          Leeftijd: 8 t/m 12 jaar          Max. aantal deelnemers: 20

De bedoeling van deze workshop is het bedenken van een muziekstukje zonder dat daar instrumenten aan te pas komen. In kleine groepjes wordt een ritme uitgewerkt rond een bepaald onderwerp/ thema. Het ritme is opgebouwd uit allerlei klanken die met je lichaam of andere materialen ( meubilair, gebruiksvoorwerpen) gemaakt worden. Na inoefenen presenteert ieder groepje zijn muziek aan de anderen.

Beat en bodyklanken 2 - Het looppedaal

Lengte: x keer 30 min.          Leeftijd: 10 t/m 14 jaar        Groepjes van max. 5 pers.

Bij deze workshop wordt gebruikt gemaakt van een looppedaal. Opgenomen geluiden worden steeds afgespeeld in een 'loop'. Door steeds nieuwe geluiden toe te voegen ontstaat een complexer ritme. Groepjes van maximaal 5 kinderen komen om de beurt aan bod. In een half uur bouwen we een ritme op. Ter afsluiting wordt het ritme opgenomen. Eventueel kan aan het ritme enige tekst worden toegevoegd ( passend in het ritme).

Lied versieren

Lengte: 45 minuten          Leeftijd: 4 t/m 10 jaar          Max. aantal deelnemers: 25

De kinderen leren een lied. Als de kinderen het lied kennen en mee kunnen zingen gaan we er van alles aan toevoegen: muziek, geluiden, bewegingen. Elk kind krijgt een rol in het geheel. Als iedereen het lied goed kan spelen maken we ons klaar voor de presentatie. Is er voldoende tijd? Dan kunnen we het lied misschien ook wel opnemen!

Videoclip maken

Lengte: 2 x 45 minuten          Leeftijd: 6 t/m 10 jaar          Max. aantal deelnemers: 20

We gaan een de slag met het maken van een - eenvoudige - videoclip bij een lied. Eerst wordt het lied ingeoefend. Iedereen moet het lied goed kennen en mee kunnen zingen. Met instrumenten voegen we geluiden toe om het nog feestelijker te laten klinken. We maken een geluidsopname die we later achter de videoclip monteren.
Vervolgens bedenken we hoe we het lied in beeld gaan brengen en welke rol de kinderen krijgen. Welke bewegingen maak je? Wat is er te zien? Welke kleding en attributen hebben we nodig? Van het geheel maken we een klein draaiboekje. De clip wordt een paar keer geoefend. Dan volgt de opname. Alles wordt - na de les - gemonteerd en natuurlijk teruggekeken: popcornmoment!
Bij deze workshop draait het vooral om het opdoen van ervaring met het proces van een videoclip maken.


Luister Radio Tijl!

\"RadioTijl\"
 

Bewaren
Inschrijven nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi

Download via de Webwinkel:

wo 25 okt 2017

Halloweenshow, Koekoeksnest, Nieuwvliet

14.00 - 15.00 uur....
ma 30 okt 2017

ZuidWester, Goes ( besloten voorstelling)

11.00 - 12.00 uur....
vr 24 nov 2017

Sint zoekt Piet, Wijktheater Musica, Rotterdam

14.00 - 15.00 uur....