Protestsongs

Protestlied Bibliotheek

 

 

Naast een uitgebreid repertoire aan kinderliedjes heeft Tijl in de afgelopen jaren ook een aantal protestsongs geschreven. Hieronder kunt u er een aantal van beluisteren.

 

Interactief optreden.
Springen op het ritme.
Het lijkt wel een sprookje!
Alle kinderen maken muziek: een echt orkest!
Als een treintje door de zaal.

 

In de winter van 2011 schreef Tijl het nummer 'In Eén Klap', naar aanleiding van de voorgenomen bezuinigingen op Passend Onderwijs. Dit nummer speelde hij live tijdens een grote protestdemonstratie op 9 februari 2012 in Nieuwegein. Veel van de ruim tienduizend aanwezigen hadden het lied in de dagen voorafgaand aan de demonstratie beluisterd. Het nummer werd luidkeels meegescandeerd. U kunt het lied hier beluisteren:

{youtube}-jO8HGB80Rg{/youtube}

Ook heeft Tijl diverse nummers geschreven rondom het thema 'Kernenergie' en daarmee protestbijeenkomsten van het actiecomité Borssele2Nee! Kracht bijgezet.
Het nummer 'De Kern' kunt u hier beluisteren:
{youtube}7MRyqbpVJk0{/youtube}

In de afgelopen jaren dreigen veel bibliotheken gesloten te worden. Tijl schreef daarom het nummer 'De Bibliotheek'. Directe aanleiding was de dreigende sluiting van de dorpsbibliotheek in Kloosterzande ( Zeeland). Maar – helaas – kon het nummer ook daarna nog met regelmaat ingezet worden...
{youtube}EWbEDoqu0NY{/youtube}

WSK lied

 
Facebooklogo
 

BewarenBewaren

Download via de Webwinkel: