Nieuws

Op woensdag 29 november verscheen er een erg leuk artikel in dagblad PZC over mijn mini-Sintshow-tour door Zeeland. Verslaggeefster Sophie Stockman volgde mij tijdens deze tour en beschrijft het rennen-haasten-vliegen maar ook de sfeer tijdens de optredens. Ook de foto van Boaz Timmermans is een prachtig sfeerplaatje! Je kunt het artikel hier lezen: https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/tijl-damen-op-tournee-met-mini-sinterklaasshow~aa15a984/

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren
AlsJeNBriefWiltSturenCoverIllustratie TijlDamenJuffrouw Petra van Ginkel ( tevens beheerder van de veelgebruikte onderwijssite www.kleuteridee.nl ) uit Vlissingen vroeg mij of ik een liedje wilde schrijven over het thema 'post', waar zij met haar kleuters de komende weken over werkt. Dat doe ik natuurlijk graag! Het resultaat is het liedje 'Als je 'n brief wilt sturen' en kun je HIER beluisteren!
Natuurlijk kun je ook tekst/akkoorden/bladmuziek weer gratis als PDF downloaden.

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren
Bang in bed kbwDe voorstelling voor de Kinderboekenweek 2017 staat online! De voorstelling sluit aan bij het thema 'Gruwelijk Eng', maar past tevens binnen het kader van de Christelijke Kinderboekenweek 2017. De voorstelling heet 'Bang in Bed' en is geschikt voor kinderen uit de onderbouw, groep 1 t/m 4. De voorstelling gaat over angsten die je kunt hebben als je 's nachts/ 's avonds in het donker in je bed ligt, maar vooral ook op welke manier je daarmee kunt omgaan. Meer weten? Klik dan HIER!

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren
De zomer loopt op zijn laatste benen en mijn agenda stroomt langzaam maar zeker vol voor het komende schooljaar. De komende weken ben ik te vinden op bijvoorbeeld het festival Breda Barst, de opening van de vredesweek in Vlissingen, de open dag van het AZC in Goes en de bibliotheek in Meerssen. Maar ook de besloten optredens voeren mij weer het hele land door: Terneuzen, Boskoop, Een, Rotterdam, om maar eens wat plaatsen te noemen. Aan mijn repertoire van voorstellingen ( te vinden onder het kopje 'Voorstellingen' in het bovenste menu) worden binnenkort twee nieuwe shows toegevoegd die ik de afgelopen tijd heb ontwikkeld. 'Maestro, Muziek!' is een interactieve muziekshow, waarbij ik in een uur tijd zoveel mogelijk verschillende instrumenten de revue laat passeren ( en bespeel uiteraard!) met allerlei bijdragen van het publiek. Daarnaast laat ik ook de voorstelling 'Krasse Knarren/ Ouwe Taart' het levenslicht zien. Deze voorstelling komt voort uit het thema van de Kinderboekenweek van 2016 ( 'Voor altijd jong') en gaat over ouderdomskwalen. Een voorstelling met veel humor, zoals de bejaardenmodeshow, de rollator die op hol slaat en 'Nederland in beweging'. Ik speelde de show al enkele malen bij afscheid van leerkrachten/ directeuren die met pensioen gaan. Daar is de voorstelling in ieder geval uitermate geschikt voor! Ook voor deze Kinderboekenweek ben ik bezig aan een voorstelling, die natuurlijk alles te maken zal hebben met griezelen, maar daarover later meer...

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Deze week zette ik mijn nieuwe videoclip bij het lied 'Zaai' online. En wat voor een clip!

'Zaai' is een regelrecht punkrocknummer over bloemen zaaien. Aan de videoclip werkten alle kinderen van OBS de Berenburcht uit het Zeeuwse Oostburg mee.

Ik heb gecrowdsurft op de handen van de bovenbouw, er werd geheadbangt en gesprongen tot de temperatuur in het zaaltje tropische waarden had bereikt. Het rockconcert gevoel was daarmee compleet!

Benieuwd naar het resultaat? Je kunt de video hier bekijken:

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Hoera! De lente is weer in het land! Met de komst van het voorjaar komen ook mijn liedjes over lente weer in beeld.
Dat is goed te merken op onder andere mijn youtubekanaal ( http://www.youtube.com/user/tijldamen ). Deze maand is het totaal aantal 'views' de grens van 2.000.000 gepasseerd.

Qua optredens is maart de traditionele tussenmaand: tijd dus om alles op orde te brengen en een opmaat te maken naar de komende periode.

De agenda stroomt aardig vol. Bijna dagelijks ontvang ik aanvragen voor voorstellingen uit alle windrichtingen. Zo speel ik de komende tijd in bijvoorbeeld Wallonië, Friesland, Limburg, Drenthe, Brabant en Zuid-Holland. Veel kilometertjes voor de boeg dus!

Verder staat er een project op stapel in Brandwijk/ Bleskensgraaf. Voor de school daar schrijf ik een musical die ik met de kinderen instudeer en eind juni uitvoer.
Er zijn voorzichtige plannen voor een geheel vernieuwde website en ook het tekenen gaat gestaag voort.

De lente: ik ben er klaar voor!

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Poster kindervoorstelling kapers op de kustOp woensdagmiddag 15 februari speelt Tijl Damen met kinderboekenschrijfster Fiona Hack de interactieve kindervoorstelling 'Kapers op de kust!' in 'De Stenge' in Heinkenszand ( Zeeland):

Kapers op de kust!
Een interactief, muzikaal avontuur op het piratenschip van de legendarische Kapitein Fenijn.
 
Fiona en Tijl vinden op het strand een eeuwenoud wrak. Ze ontdekken dat het schip ‘De Gouden Regen’ heet en dat de legendarische piratenkapitein Fenijn er vele avonturen mee heeft beleefd.
Ze gaan nieuwsgierig aan boord en vergeten de tijd. Plots is het vloed en wordt het wrak meegesleurd door de golven. Fiona en Tijl zijn nog aan boord…
Hoe komen zij weer terug aan land? Welke geheimen ontdekken zij nog meer? Is de piratenkapitein echt zo gemeen als de verhalen die ze van jongs af aan hebben gehoord?

Bij deze vrolijk-spannende voorstelling hoeft het publiek zich geen moment te vervelen: Ademloos luisteren naar het spannende verhaal van kapitein Fenijn, afgewisseld met aanstekelijke, interactieve liedjes over het leven op een piratenschip.

Geschikt voor kinderen van 6+
Gespeeld door: Fiona Hack (auteur van jeugdboek Nadja en Najib)
                              Tijl Damen (muzikant/theatermaker)

Datum:           woensdag 15 februari 2017
Locatie:           De Stenge te Heinkenszand
Aanvang:        15:30 – ongeveer 17:00 uur
Entree:            3 euro per persoon

Kaartverkoop: reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en betalen op de dag zelf aan de kassa óf op de dag zelf aan de kassa een kaart kopen (maar vol = vol).

Meer weten over de avonturen van kapitein Fenijn en zijn bemanning?
Na afloop van de voorstelling is er de mogelijkheid om het boek ‘Nadja en Najib’ te kopen. Dit spannende jeugdboek is geschreven door Fiona Hack, de illustraties zijn van Tijl Damen.

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

BewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Mijn nieuwe Sinterklaasshow staat online! Dit jaar speel ik de interactieve liedjesvoorstelling 'Sint zoekt Piet', waarin ik in opdracht van Sinterklaas het land in trek om te zoeken naar reservepieten. Meer over deze vrolijke show kun je lezen op deze pagina: Sinterklaasshow 'Sint zoekt Piet'

Sinterklaasshow 'Sint zoekt Piet'

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bewaren

Het nieuwe schooljaar is begonnen. Ik startte het jaar met het project 'De Mijnenveger' op vier scholen in de Limburgse  gemeente Nuth. Het project bestaat uit een voorstelling voor de hele school, workshops per combinatiegroep en een schoolbrede uitvoering met alle kinderen voor ouders als afsluiting. Het was een intensief project: 4 dagen op en neer naar Limburg, 03:30 uur uit bed, 20:00 uur thuis, maar dat was het zeker waard! Binnenkort neem ik dit 'theater-in-1-dag-project ook op in mijn aanbod. Geïnteresseerd? Een mailtje sturen mag altijd: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dagproject De Mijnenveger

Openingsvoorstelling Dagproject De Mijnenveger

Uitvoering gr 7 en 8 dagproject De Mijnenveger

Uitvoering groep 5 en 6 dagproject De Mijnenveger

Uitvoering groep 3 en 4 dagproject De Mijnenveger

Het publiek is in de ban van 'De Mijnenveger'

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

BewarenBewaren

Het einde van dit schooljaar komt langzaam maar zeker in zicht. Voor mij betekent dat een steeds verder volstromende agenda. Door het hele land wordt afscheid genomen van leerkrachten die met pensioen gaan, worden meester- en juffendagen gevierd, de laatste schooldag, er zijn afsluitende projecten, extra activiteiten van kinderopvangorganisaties en natuurlijk dorps- en buurtfeesten en festivals. De komende weken staan er dan ook veel kilometers op de agenda met af en toe een flinke uitschieter. Zo speel ik op 13 juli in Gasselternijveen ( Drenthe), op 14 juli in Roermond ( Limburg), op 15 juli in Noordscheschut ( ook in Drenthe) en op 16 juli ergens centraal in Nederland ( via stichting Make a Wish, dus exacte locatie is nog niet bekend). Samen zijn deze optredens goed voor ruim 2000 kilometer!

Een deel van de optredens/ voorstellingen is besloten, maar er zijn ook openbare optredens. Benieuwd waar en wanneer ik speel? Klik hier voor de agenda.

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bewaren

Er zit een gapend gat tussen het laatste nieuwsbericht op mijn website en dit bericht. De reden? Op 14 januari werd onze tweeling Marius en Guust geboren. Ontzettend leuk, maar het vergt nogal wat planningsvaardigheid.

Behalve deze twee knullen stond de afgelopen maanden mijn agenda ook bol van de boekingen en projecten. In maart en april moest ik op enkele weken tijd drie compleet nieuwe voorstellingen uit de grond stampen. Verder deed ik een project op een speciaal onderwijsschool in Puurs ( België), waarbij ik met de kinderen een voorstelling voorbereidde, die begin juni werd uitgevoerd voor ouders, opa's en oma's.

Ook voor de komende periode staat er een hoop op de planning. Een greep uit de plaatsen waar ik de komende weken speel: Leidschendam, Zoeterwoude, Noordseschut, Roermond, Voorschoten, Brandwijk, Terneuzen, Zaffelare. Nou ja, de volledige lijst kunt u terugvinden in de agenda op mijn website.

Ben je benieuwd naar foto's en filmpjes van optredens en projecten die ik heb gedaan? Kijk dan op mijn facebookpagina!

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bewaren

Luister Radio Tijl!

\"RadioTijl\"
 

BewarenBewaren
Inschrijven nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi

Download via de Webwinkel:

wo 13 dec 2017

Kerstvoorstelling, De Statie, Sas van Gent

14.00 - 15.00 uur....