Nieuws

Hij bestond al een tijdje, maar nu is 'ie ook echt online te vinden: Krasse Knar Voorstellingde interactieve voorstelling 'Krasse Knar ( de pensioenshow)'. Deze interactieve kindervoorstelling is speciaal bedoeld voor de meester of juf die met pensioen gaat. In deze show bereidt Tijl zijn publiek voor op de gebreken van de ouderdom. Een op hol geslagen rollator, de bejaardenmodeshow, Nederland in Beweging-turbostand; zo maar een greep uit de onderdelen van deze komische en muzikale show. Meer weten? Kijk snel hier!

Maestro MuziekDe tweede voorstelling die ik ook heb kunnen toevoegen is 'Maestro, Muziek!'. Het credo van deze voorstelling luidt: 'In één voorstelling zoveel mogelijk verschillende instrumenten spelen.' Dat lukt natuurlijk niet zonder hulp van het publiek! Interactie te over dus, en een hééééééééleboel verschillende soort instrumenten. Een paar voorbeelden: gitaar, djembé, ukelele, accordeon, xylofoon, mondharmonica, grote trom, cajon, mandoline. De voorstelling werkt prima op scholen, maar doet het ook goed als familievoorstelling op bijvoorbeeld festivals. Klik hier voor meer informatie!

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren
Afgelopen weken heb ik hard gewerkt om het magazijn van de website eens grondig op te ruimen en te ordenen. Er zijn onderdelen verdwenen, maar ook is er een nieuwe pagina toegevoegd: 'Recensies'. Op deze pagina vind je van iedere voorstelling een aantal recensies die ik in de afgelopen jaren heb ontvangen. Ben je bij één van mijn voorstellingen geweest? Op deze pagina is er ook de mogelijkheid om zelf een recensie in te vullen.

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren
Al sinds ik dit feeërieke instrument 8 jaar geleden voor het eerst hoorde ( onder een poort in Brugge)Tijl speelt op de Handpan heeft de betovering ervan me niet meer losgelaten: de 'handpan'. Dit in Zwitserland ontwikkelde instrument ( rond het jaar 2000) wordt ook wel 'steelharp' genoemd en wordt met de hand bespeeld. Toen ik dan eenmaal - toch vertwijfeld, want het is nogal een investering - serieus op zoek ging naar een tweedehands exemplaar duurde het slechts twee weken voordat ik deze vond. Waar? Bij de geweldige multi-instrumentalist Luc Vanlaere Harpconcert ( bezoek zijn Facebookpagina! Hij geeft dagelijks prachtige vrij toegankelijke concerten op allerlei harpgerelateerde instrumenten in Brugge, vlakbij de Sint-Jan) in Brugge!
Benieuwd hoe het klinkt? Bekijk en beluister hier het filmpje waarop ik de handpan bespeeld
: https://www.youtube.com/watch?v=Yh7HeqtWuKU

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren
Op woensdag 29 november verscheen er een erg leuk artikel in dagblad PZC over mijn mini-Sintshow-tour door Zeeland. Verslaggeefster Sophie Stockman volgde mij tijdens deze tour en beschrijft het rennen-haasten-vliegen maar ook de sfeer tijdens de optredens. Ook de foto van Boaz Timmermans is een prachtig sfeerplaatje! Je kunt het artikel hier lezen: https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/tijl-damen-op-tournee-met-mini-sinterklaasshow~aa15a984/

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren
AlsJeNBriefWiltSturenCoverIllustratie TijlDamenJuffrouw Petra van Ginkel ( tevens beheerder van de veelgebruikte onderwijssite www.kleuteridee.nl ) uit Vlissingen vroeg mij of ik een liedje wilde schrijven over het thema 'post', waar zij met haar kleuters de komende weken over werkt. Dat doe ik natuurlijk graag! Het resultaat is het liedje 'Als je 'n brief wilt sturen' en kun je HIER beluisteren!
Natuurlijk kun je ook tekst/akkoorden/bladmuziek weer gratis als PDF downloaden.

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren
Bang in bed kbwDe voorstelling voor de Kinderboekenweek 2017 staat online! De voorstelling sluit aan bij het thema 'Gruwelijk Eng', maar past tevens binnen het kader van de Christelijke Kinderboekenweek 2017. De voorstelling heet 'Bang in Bed' en is geschikt voor kinderen uit de onderbouw, groep 1 t/m 4. De voorstelling gaat over angsten die je kunt hebben als je 's nachts/ 's avonds in het donker in je bed ligt, maar vooral ook op welke manier je daarmee kunt omgaan. Meer weten? Klik dan HIER!

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren
De zomer loopt op zijn laatste benen en mijn agenda stroomt langzaam maar zeker vol voor het komende schooljaar. De komende weken ben ik te vinden op bijvoorbeeld het festival Breda Barst, de opening van de vredesweek in Vlissingen, de open dag van het AZC in Goes en de bibliotheek in Meerssen. Maar ook de besloten optredens voeren mij weer het hele land door: Terneuzen, Boskoop, Een, Rotterdam, om maar eens wat plaatsen te noemen. Aan mijn repertoire van voorstellingen ( te vinden onder het kopje 'Voorstellingen' in het bovenste menu) worden binnenkort twee nieuwe shows toegevoegd die ik de afgelopen tijd heb ontwikkeld. 'Maestro, Muziek!' is een interactieve muziekshow, waarbij ik in een uur tijd zoveel mogelijk verschillende instrumenten de revue laat passeren ( en bespeel uiteraard!) met allerlei bijdragen van het publiek. Daarnaast laat ik ook de voorstelling 'Krasse Knarren/ Ouwe Taart' het levenslicht zien. Deze voorstelling komt voort uit het thema van de Kinderboekenweek van 2016 ( 'Voor altijd jong') en gaat over ouderdomskwalen. Een voorstelling met veel humor, zoals de bejaardenmodeshow, de rollator die op hol slaat en 'Nederland in beweging'. Ik speelde de show al enkele malen bij afscheid van leerkrachten/ directeuren die met pensioen gaan. Daar is de voorstelling in ieder geval uitermate geschikt voor! Ook voor deze Kinderboekenweek ben ik bezig aan een voorstelling, die natuurlijk alles te maken zal hebben met griezelen, maar daarover later meer...

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Deze week zette ik mijn nieuwe videoclip bij het lied 'Zaai' online. En wat voor een clip!

'Zaai' is een regelrecht punkrocknummer over bloemen zaaien. Aan de videoclip werkten alle kinderen van OBS de Berenburcht uit het Zeeuwse Oostburg mee.

Ik heb gecrowdsurft op de handen van de bovenbouw, er werd geheadbangt en gesprongen tot de temperatuur in het zaaltje tropische waarden had bereikt. Het rockconcert gevoel was daarmee compleet!

Benieuwd naar het resultaat? Je kunt de video hier bekijken:

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Hoera! De lente is weer in het land! Met de komst van het voorjaar komen ook mijn liedjes over lente weer in beeld.
Dat is goed te merken op onder andere mijn youtubekanaal ( http://www.youtube.com/user/tijldamen ). Deze maand is het totaal aantal 'views' de grens van 2.000.000 gepasseerd.

Qua optredens is maart de traditionele tussenmaand: tijd dus om alles op orde te brengen en een opmaat te maken naar de komende periode.

De agenda stroomt aardig vol. Bijna dagelijks ontvang ik aanvragen voor voorstellingen uit alle windrichtingen. Zo speel ik de komende tijd in bijvoorbeeld Wallonië, Friesland, Limburg, Drenthe, Brabant en Zuid-Holland. Veel kilometertjes voor de boeg dus!

Verder staat er een project op stapel in Brandwijk/ Bleskensgraaf. Voor de school daar schrijf ik een musical die ik met de kinderen instudeer en eind juni uitvoer.
Er zijn voorzichtige plannen voor een geheel vernieuwde website en ook het tekenen gaat gestaag voort.

De lente: ik ben er klaar voor!

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Poster kindervoorstelling kapers op de kustOp woensdagmiddag 15 februari speelt Tijl Damen met kinderboekenschrijfster Fiona Hack de interactieve kindervoorstelling 'Kapers op de kust!' in 'De Stenge' in Heinkenszand ( Zeeland):

Kapers op de kust!
Een interactief, muzikaal avontuur op het piratenschip van de legendarische Kapitein Fenijn.
 
Fiona en Tijl vinden op het strand een eeuwenoud wrak. Ze ontdekken dat het schip ‘De Gouden Regen’ heet en dat de legendarische piratenkapitein Fenijn er vele avonturen mee heeft beleefd.
Ze gaan nieuwsgierig aan boord en vergeten de tijd. Plots is het vloed en wordt het wrak meegesleurd door de golven. Fiona en Tijl zijn nog aan boord…
Hoe komen zij weer terug aan land? Welke geheimen ontdekken zij nog meer? Is de piratenkapitein echt zo gemeen als de verhalen die ze van jongs af aan hebben gehoord?

Bij deze vrolijk-spannende voorstelling hoeft het publiek zich geen moment te vervelen: Ademloos luisteren naar het spannende verhaal van kapitein Fenijn, afgewisseld met aanstekelijke, interactieve liedjes over het leven op een piratenschip.

Geschikt voor kinderen van 6+
Gespeeld door: Fiona Hack (auteur van jeugdboek Nadja en Najib)
                              Tijl Damen (muzikant/theatermaker)

Datum:           woensdag 15 februari 2017
Locatie:           De Stenge te Heinkenszand
Aanvang:        15:30 – ongeveer 17:00 uur
Entree:            3 euro per persoon

Kaartverkoop: reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en betalen op de dag zelf aan de kassa óf op de dag zelf aan de kassa een kaart kopen (maar vol = vol).

Meer weten over de avonturen van kapitein Fenijn en zijn bemanning?
Na afloop van de voorstelling is er de mogelijkheid om het boek ‘Nadja en Najib’ te kopen. Dit spannende jeugdboek is geschreven door Fiona Hack, de illustraties zijn van Tijl Damen.

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

BewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Mijn nieuwe Sinterklaasshow staat online! Dit jaar speel ik de interactieve liedjesvoorstelling 'Sint zoekt Piet', waarin ik in opdracht van Sinterklaas het land in trek om te zoeken naar reservepieten. Meer over deze vrolijke show kun je lezen op deze pagina: Sinterklaasshow 'Sint zoekt Piet'

Sinterklaasshow 'Sint zoekt Piet'

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bewaren

Luister Radio Tijl!

\"RadioTijl\"
 

BewarenBewaren
 
Facebooklogo
 

BewarenBewaren
 
Banner Zijkant website Voorstellingen
 
BewarenBewarenBewaren
 

Tijl Damen:

...verzorgt zelf licht en geluid;

...rekent geen reiskosten;

...is flexibel;

...speelt in heel Nederland en Vlaanderen;


 
BewarenBewarenBewaren

Download via de Webwinkel: